Restaurants Amsterdam

Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder een goede maaltijd in een van de honderden eetgelegenheden die onze hoofdstad rijk is. Ongeacht je smaak, budget of beschikbare tijd, voor iedereen is er wel een type restaurant te vinden dat helemaal aansluit op je persoonlijke voorkeuren.

Van een oer-Hollands eetcafé tot een sterrenrestaurant: Amsterdam heeft voor iedereen een bijzondere maaltijd klaarstaan.

Voor een bezoek aan een restaurant in Amsterdam, is wel enige voorbereiding nodig, bijvoorbeeld ten aanzien van het openbaar verzoek.

Jezelf verplaatsen door Amsterdam kan een uitdaging zijn en wie zeker wil weten dat er een plekje vrij is in het restaurant van je keuze, doet er verstandig aan ruim van tevoren een tafel te reserveren. 

Een bezoek aan een restaurant in Amsterdam is uitstekend te combineren met een groot aantal activiteiten die men alleen, samen of met vrienden en familie kan ondernemen.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Restaurant bezoek combineren

Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid ontbijt voordat je begint aan een van de vele wandeltochten die in Amsterdam worden georganiseerd. Of een stevige lunch om de ochtend af te sluiten en jezelf op te maken voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Wie liever aanschuift tijdens het diner, kan een bezoek aan een Amsterdams restaurant heel goed combineren met een bezoek aan het beroemde Carré theater. Ben je meer in de stemming voor een bezoek aan een van de bioscopen, dan is er altijd wel een restaurant of eetcafé waar je snel geholpen wordt en een uitstekende maaltijd voorgeschoteld krijgt.

Bijzondere restaurants

Het leuke van een bezoek aan een restaurant in Amsterdam is wat ons betreft dat bijna elke eetgelegenheid, met uitzondering van de sterrenrestaurants, wel een bijzonder thema heeft gekozen.

Vaak gaat niet alleen het restaurant helemaal op in het gekozen thema, maar is de locatie nauwkeurig gekozen en ingericht.

Alles sluit naadloos op elkaar aan en de hele menukaart is geheel gebaseerd op het gekozen thema.

Dineren in een grot of 22 meter boven de zeespeigel. Een paar uurtjes schaatsen op de kunstijsbaan en tussendoor genieten van heerlijke maaltijden en drankjes….het kan allemaal in een van de vele thema restaurants die Amsterdam rijk is.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Een bijzondere maaltijd op vuurtoren eiland

Een van onze favoriete restaurants is het restaurant dat zich op het vuurtoreneiland bevindt. Een bezoek aan dit restaurant is alleen mogelijk per boot en je zult je moeten voorbereiden op een wel zeer bijzondere ervaring.

De gerechten zijn seizoengebonden en vooral in de winter is een bezoek aan dit restaurant op het vuurtoreneiland absoluut de moeite waard. Het avontuur begint met een boottocht die je naar het eiland brengt waar je door de gastheer of gastvrouw wordt verwelkomd met open armen en een drankje.

Om in de juiste sfeer te komen, raden we je aan om een wandeling te maken over het eiland. Wel je zaklamp meenemen, want kenmerken voor dit restaurant is dat zowel het bereiden van maaltijden als het restaurant uit grootmoeders tijd stamt en ook zo wordt gerund.

Er wordt gekookt op kolen boven vuur, waarna je de maaltijd met een deken op schoot kunt nuttigen. Een bezoek aan dit restaurant is meer dan een avondje uit eten en absoluut de moeite waard.

Sport, spel en heel erg goed eten!

Wie actie wil combineren met een goede maaltijd kan terecht bij verschillende soorten thematische restaurants. Wat dacht je van een spelletje tafelvoetbal terwijl er naast je een vol gedekte tafel met de meest heerlijke gerecht klaar wordt gezet.

Een andere mogelijkheid is een bezoek brengen aan een bowling restaurant waar je samen met vrienden, familie of collega’s een paar uur reserveert voor een goede maaltijd gecombineerd met een sportief spelletje bowlen.

Andere mogelijkheden om van een goed ontbijt, een prima lunch of een uitgebreid diner te genieten zijn bijvoorbeeld een exclusief visrestaurant of een bezoek aan een van de vele oergezellige Hollandse eetcafeetjes die men bijvoorbeeld in de Jordaan kan vinden.

Echte Amsterdamse maaltijden, bereid en geserveerd door echt Amsterdammers leveren altijd een goed gesprek en een unieke ervaring op.

Culinair combineren met kunst

Wie het liever rustig aan doet en wil genieten van een net zo rustige omgeving om te genieten van een goed ontbijt, stevige lunch of uitgebreid diner, kan terecht in een museum restaurant.

Veel museums hebben standaard al een restaurant waar men een kop koffie kan nemen, maar een aantal hebben net wat meer uit de kast getrokken en van het restaurant een speerpunt gemaakt.

Dineren in een museumrestaurant heeft vele voordelen. Je kunt je bezoek tijdelijk onderbreken voor een maaltijd en samen met tafelgenoten de kunst, geschiedenis en andere zaken op je gemak nog eens de revue laten passeren.

Daarnaast zijn de maaltijden van zeer goede kwaliteit en bij sommige musea worden toegangsprijzen gecombineerd met kortingen in het bijbehorende restaurant.

Een restaurant kiezen dat bij je past

Van vis, tot vlees en van pasta tot vegetarisch. Voor iedereen in er wel een restaurant in Amsterdam waar men kan genieten van een goede maaltijd. Voordat je besluit welk restaurant je gaat vereren met je bezoek, kun je jezelf een aantal vragen stellen.

Kom je van buiten de hoofdstad en reis je per trein, dan kun je met de metro of tram bijvoorbeeld heel eenvoudig veel delen van de stad bereiken.

Het Leidseplein is de beste plek voor een snelle maaltijd waar je niet lang op hoeft te wachten. Sterrenrestaurants zijn door de hele stad verspreid en het is aan te raden een sterrenrestaurant te kiezen die van buiten de stad makkelijk te bereiken is.

 

Het is aan te bevelen om je bezoek aan een themarestaurant of sterrenrestaurant altijd ruim van te voren vast te leggen en daarbij altijd even te kijken welke parkeermogelijkheden er zijn. Reserveer bijvoorbeeld 3 of 4 weken voor je bezoek aan Amsterdam het restaurant waar je wilt lunchen of dineren en bevestig vlak voor je vertrek nogmaals je reserveren. Zo weet je zeker dat je op de dag van je bezoek geen moment met een lege maag hoeft rond te lopen.