Ontbijten in Haarlem

Een goed begin van de dag start natuurlijk met het nuttigen van een stevig ontbijt zodat er genoeg voedingsstoffen in het lichaam komen om de dag goed door te komen.

Ondanks dat nog steeds heel veel mensen het ontbijt aan de keukentafel nemen, zijn er ook steeds meer mensen die het ontbijt buiten de deur nuttigen. Hiervoor bezoeken een kiosk, een restaurantje of een van de vele andere eetgelegenheden zoals Guus koffie die men in Haarlem kan vinden.

Een goed en gebalanceerd ontbijt is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest.

Mensen die steevast elke dag een goed en gebalanceerd ontbijt nemen, zitten vaak positief in hun vel, zijn gelukkiger en hebben ook meer energie om zaken die wat meer aandacht vereisen goed op te pakken.

Je zou dus kunnen zeggen dat de basis van een perfecte dag wordt gelegd met het eten van een goed ontbijt.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Hoe ziet een goed ontbijt eruit?

Een goed ontbijt bestaat vooral uit dingen die je lekker vindt om te eten en die daarnaast ook nog eens de nodige voedingstoffen, zoals mineralen, koolhydraten en vitaminen bevatten.

Een snee brood met wat hartig beleg, een gekookt eitje en een kopje thee bevat in de basis al voldoende voedingsstoffen om je lichaam van energie te voorzien. Hierbij geldt wel dat des te groter je bent des te meer ontbijt voedingsstoffen je lichaam nodig heeft.

Een goed ontbijt wordt daarnaast ook nog eens genuttigd in een rustige omgeving en bij het doen van een niet inspannende taak. Werken en ontbijten tegelijk is bijvoorbeeld geen goed idee.

Het beste is om tijdens het ontbijt iets te lezen of een puzzel te doen

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

. Je geeft jezelf dan zonder dat je het beseft voldoende tijd om hetgeen je eet ook goed te kauwen. Dat is belangrijk want ged gekauwd voedsel laat zich sneller en makkelijker door het lichaam opnemen. Wie te snel heeft, loopt het risico dat het tegenovergestelde effect van wat men met een ontbijt wil bereiken wordt behaald, namelijk dat het lichaam te hard moet werken om de gegeten maaltijd te verwerken en je daardoor de energie die het ontbijt hoort te brengen, weer verliest.

Ontbijten in een Haarlems restaurant

Zoals gezegd gaan steeds meer mensen erop uit om hun dagelijkse ontbijt te nemen. Dat heeft te verschillende redenen en niet altijd is de reden dat we ons gehaast voelen. 

In de praktijk is eerder het tegendeel waar: we gaan eropuit omdat we juist meer tijd willen besteden aan een gezonde maaltijd en we die in een omgeving willen gebruiken die ons tot rust brengt. We hoeven niet meer al te veel na te denken over wat we willen eten, want de menukaart biedt ons de lekkerste en meest gevarieerde gerechten.

Gerechten die we thuis in onze eigen keuken vaak niet een, twee, drie in elkaar kunnen zetten. Wie op zoek is naar een goed restaurant in Haarlem om een ontbijt te nuttigen, hoeft daarvoor niet ver te zoeken. Er zijn meer dan 70 restaurants en die zijn over de hele stad verspreid. Daar zijn niet eens alle andere kleine eetgelegenheden bij geteld, dus er is absoluut altijd wel iets in de buurt om een goed en stevig ontbijt te bestellen.

De leukste plekjes om te ontbijten

Wie Haarlem een beetje kent, weet natuurlijk dat de rivier het Spaarne een van de mooiste plekjes is om bijvoorbeeld een ontbijt, maar ook een lunch of brunch te nuttigen.

Er is eigenlijk geen betere plek dan de dag te beginnen dan in Zandvoort naast Boudoir By Sara waar je zowel kunt genieten van een goed ontbijt en tegelijk de geest de nodige spirituele energie geeft. Met een uitzicht op de rivier het Spaarne en alles wat zich op de rivier en rondom de rivier afspeelt, heb je ook geen smartphone met spelletje nodig, want er is genoeg te zin en te beleven rondom het water.

Onder de leukste plekjes van Haarlem vinden wij ook dat de oude markt en de grachten die door Haarlem heen lopen absoluut genoemd moeten worden. Vooral de markt, waar altijd wel iets bijzonders te beleven is, biedt niet alleen een scala van restaurantjes, maar ook heel veel andere, vooral buitenlandse eetgelegenheden. 

Zo hoef je dus niet elke dag te beginnen met een broodje kaas, maar kun je ook een proberen uit te vinden hoe je lichaam reageer op een koude pasta in ochtend. De grachten zijn wat ons betreft het meest geschikt om die boterham die je thuis hebt gesmeerd en hebt belegd met je favoriete pak ham of kaas weg te werken. Er is niets leukers dan ergens op een bankje aan de gracht te zitten, je boterham op te peuzelen en ondertussen te zien en horen wat er allemaal voorbij komt wandelen. Over smaak valt niet te twisten, dus als je echt wilt weten wat de leukste plekjes in Haarlem zijn voor het eten van je ontbijt, is er maar een advies mogelijk: ga erop uit en ervaar het aan den lijve!

Besparen op je ontbijt

We leven in een tijd dat helaas steeds meer mensen de eindjes aan elkaar moeten knopen. Dat zorgt er onder andere voor dat veel mensen simpelweg nooit een restaurant aan de binnenkant zullen zien.

Wie daar op een lucratieve manier mee om wil gaan, kiest natuurlijk voor een andere vorm van uit eten die wellicht nog veel leuker is dan ontbijten in een restaurant, namelijk een heuse picknick. Een picknick lijkt misschien iets dat je met het hele gezin moet doen en zeker niet in de ochtend, maar dat idee is absoluut achterhaald, Picknicken kan en mag tegenwoordig overal en steeds meer mensen besluiten om er in de vroege ochtend op uit te gaan en te zoeken naar een leuk en rustig plekje om het ontbijt weg te peuzelen. De duurste restaurants bevinden zich aan het Spaarne en laat dat nou ook precies de meest ideaal locatie zijn voor een heuse picknick. Pak je picknickmand maar in stap op de fiets en zoek een leuk stukje grasveld, liefst vak bij een restaurant en geniet van je zelf bereide voordelige ontbijtje.