Lunchen in Haarlem

De lunch is een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse pakketje vitaminen en koolhydraten. Een goed gebalanceerde lunch zorgt ervoor dat we onze dag in goede conditie en geheel opgeladen voort kunnen zetten.

De meeste mensen kiezen ervoor om de dag goed te beginnen met een stevig ontbijt en doen het dan tijdens de lunch wat rustiger aan. Een salade of een broodje kaas is vaak voor hen voldoende om zichzelf voor te bereiden op het werk dat in de middag gedaan moet worden. Anderen kiezen er juist voor om het ontbijt over te slaan en ruim de tijd te nemen voor de lunch.

Zij hebben vaak een ietwat ander dagritme en schuiven meestal ook wat later aan voor het avondmaal. Wat ook je voorkeur is, een lunch is voor iedereen een goed moment om niet alleen het lichaam, maar ook de geest even de nodige rust te geven. Een lunch kun je natuurlijk, zoals traditioneel gewoon is, op het werk gebruiken, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens de lunch de werkplek te verlaten en op zoek te gaan naar een plekje waar ze kunnen lunchen. Dat kan een eetcafé in de buurt zijn, maar het is ook heel goed mogelijk je lunch te nemen in een goed restaurant.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Lunchen in een restaurant

Wie niet op de werkplek wil lunchen en ervoor kiest de lunch buiten de deur te nemen, heeft twee of drie opties: je kunt natuurlijk je lunchpakketje mee naar buiten nemen en in een park of aan de Haarlemse gracht je lunch nuttigen of je kiest ervoor een goed en degelijk restaurant uit te kiezen om je lunch te nemen.

Een pakketje van huis meenemen heeft vaak de voorkeur voor mensen die tussen de middag niet al te veel tijd hebben om te lunchen, maar toch even een frisse neus willen halen en de lunch in een andere omgeving dan de werkplek te nemen.

Lunchen in een restaurant kost vaak wat meer tijd, omdat de lunch klaargemaakt moet worden. Daarbij wordt je door de omgeving waarinje jezelf bevindt, min of meer uitgenogd het kalmpjes aan te doen, waardoor je automatisch meer tijd neemt voor het lunchen dan wanneer je een plekje in de openbare ruimte zoekt.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Lunchen aan het Spaarne

Een van de leukste en gezelligste plekjes om een lekkere en gebalanceerde lunch te nuttugen is volgens veel Haarlemmers de rivier het Spaarne. Aan het Spaarne vind je daarom verschillende eetgelegenheden waar je zowel kunt ontbijten, lunchen en in de avonduren kunt genieten van een goed diner.

Het Spaarne is vanuit elk stadsdeel in Haarlem eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook met de fiets of de brommer. Het fietspad langs het Spaarne, brengt je vanzelf langs alle leuke restaurantjes die er langs de oever van de rivier te vinden zijn en wie een dagje uit wil, hoeft zich dus geen zorgen te maken over de vraag of er onderweg gegeten kan worden.

Voordeel van de restaurants die aan de oevers van de rivier zijn gevestigd, is dat er genoeg ruimte beschikbaar is. Vrijwel elk restaurant of eettentje aan het Spaarne heeft dan ook een vrij ruim terras en sommige restaurants hebben zelf een exotisch tuin waarin men de lunch of het ontbijt kan nuttigen. Lunchen in een van de restaurantjes die aan het Spaarne zijn gevestigd krijgt daardoor een wel heel bijzondere invulling.

Een ontbijt met een lunch combineren

Wie graag de lunch wil overslaan en daardoor ook wat liever eerder aan de lunch begint, kan ervoor kiezen om een uitgesteld ontbijt te combineren met een vervroegde lunch, beter bekend onder de term ‘brunchen’.

Een brunch kenmerkt zichzelf doordat er zowel warme als koude gerechten worden geserveerd. De koude gerechten zijn daarbij vaak gerelateerd aan het ontbijt, terwijl de warme gerechten zich laat relateren aan de gerechten die men tijdens de lunch doorgaans gebruikt.

Wie een brunch wil nemen,kan hiervoor bij vrijwel elk restaurant in Haarlem terecht. Niet alleen de restaurants aan het Spaarne staan erom bekend dat ze geweldige brunch kaarten hebben, ook de wat kleinere restaurantjes in bijvoorbeeld de binnenstad van Haarlem of aan de Haarlemse grachten staan erom bekend verrassende brunches te organiseren.

Een brunch is een ideale oplossing voor mensen die het ontbijt over hebben geslagen en laat in de ochtend toch behoorlijke trek krijgen.

Snel lunchen in de binnenstad van Haarlem

Wie geen zin heeft om al te veel tijd te brengen voor een bezoek aan bijvoorbeeld een restaurant aan het Spaarne, kan ook terecht voor een snelle lunch bj een van de vele eettentjes die men in de binnenstad van Haarlem kan vinden.

Restaurantjes en eettentjes die zich in de binnenstad hebben gevestigd zijn er vaak wat beter op ingesteld om klanten van een snelle hap te voorzien dan de restaurants die zich aan het Spaarne of de rand van Haarlem hebben gevestigd. Er is meer personeel en de lunchkaart is vaak gevuld met maaltijden die net wat sneller te bereiden zijn dan andere gerechten die gangbaar zijn tijdens de lunch. Rondom de oude markt vindt men de meeste eettentjes die voor een snelle lunch kunnen zorgen en in de zijstraatjes zijn een aantal tapasbar en wijnbars gevestigd waar mensen terecht kunnen die zin hebben in eens een andere omgeving of wat extra activiteiten, zoals een wijnproeverij bijwonen.