Hotel Haarlem

In Haarlem hoef je niet al te lang te zoeken naar een plekje om te overnachten. Wie van buiten de stad komt en voor een of meerdere dagen een hotelkamer zoekt kan terecht bij meer dan 150 luxe of minder luxe hotels, pensionnetjes en er zijn zelfs een aantal motels aan de rand van de stad waar je gebruik van kunt maken.

Het mooiste plekje van Haarlem, het gebied rondom de rivier het Spaarne, laat zich uitstekend lenen voor het reserveren van een rustieke hotelkamer waar je in alle rust van de natuurlijke omgeving kunt genieten.

Wie het liever onder de mensen zoekt, kan zich beter oriƫnteren op het vinden van een hotelkamer in het hartje van de stad, waar niet alleen hotels en pensions te vinden zijn, maar ook een aantal hostels gevestigd zijn.

Hostels zijn ideaal voor mensen met een kleine beurs en jongeren die het fijn vinden om mensen te ontmoeten en er samen op uit te trekken. In Haarlem is van alles te doen en het hotel dat je uiteindelijk kiest zal natuurlijk altijd een klein beetje in de buurt moeten zijn bij de dingen die je wilt bezoeken.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

 Wie graag in luxe overnacht kan terecht in drie of vier resorts waar complete arrangementen worden aangeboden. Deze resorts beschikken over alle mogelijk denkbare faciliteiten, zodat het je tijdens het verblijf in het resort aan niets zult ontbreken. Welk soort overnachting je uiteindelijk kiest maakt niets uit. In Haarlem kun je voldoende mogelijkheden vinden voor een goede nachtrust.

Hoe kies je een hotel dat bij je past

Een goed hotel kiezen dat aansluit bij jouw specifieke wensen, is niet altijd eenvoudig. Om ervoor te zorgen dat je toch een hotel kiest dat voldoet aan alle gestelde criteria, doe je er verstandig aan vroegtijdig op zoek te gaan en nadat je een kamer hebt gevonden, deze ook direct te reserveren.

Heb je een bepaalde reisschema in gedachten of wil je bepaalde bezienswaardigheden in Haarlem bezoeken, zorg er dan voor dat het hotel enigszins in de buurt van de geplande locaties is gevestigd.

Vraag jezelf ook af voordat je boekt of je het ontbijt in het hotel wilt nemen of dat je buiten de deur eet. Bij veel hotels is het goed mogelijk een ontbijt te nemen, maar dit zit niet altijd inde prijs inbegrepen. 

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Op de website van het hotel staat vaak heel duidelijk vermeld wat wel en niet is inbegrepen, dus lees daar goed de beschrijving die wordt gegeven. Heb je een geschikt hotel gevonden, dan doe je er tot slot altijd verstandig aan om recensies van mensen die het hotel eerder hebben gebruikt eens door te lezen. Hiervoor zijn verschillende onafhankelijke websites beschikbaar en deze geven je een goed beeld van wat je van het hotel dat je voor ogen hebt, mag verwachten.

Hotels aan het Spaarne

Wie graag overnacht in de natuur, maar dan wel in een zeer comfortabel bed, hoeft zich in Haarlem nergens druk over te maken.

De rivier het Spaarne stroomt wars door Haarlem heen en de oevers van de rivier zijn schitterende natuurgebieden waar men een groot aantal hotels kan boeken.

Grote tuinen, voldoende faciliteiten en ook nog eens een redelijk goede verbinding met het centrum van de stad zorgen ervoor dat iedereen die een hotelkamer boekt aan het Spaarne zich uitgerust zal weten te redden.

Ontbijt is bij al deze hotels inbegrepen en sommige hotels hebben zowel een fitnessruimte als zwembad. Internet is via WIFI overal in het hotel beschikbaar en kost verder niets.

De hotelkamers die je bij deze hotels kunt boeken, zijn doorgaans wat duurder dan de kamers van de hotels aan de rand van Haarlem, maar daar krijg je wel een prachtig stuk natuur met een heerlijk uitzicht voor terug.

Hotels in het centrum van Haarlem

Wie graag tijdens zijn of haar verblijf in Haarlem de winkelstraten langs de grachten van Haarlem induikt, zoekt natuurlijk het liefst naar mogelijkheden om zo dicht als mogelijk in het centrum van de stad te overnachten.

Dat is geen enkel probleem want de binnenstad van Haarlem zit vol met goede en goedkope hotels, pensions en er zijn zelfs een aantal zeer goede hostels beschikbaar. In de zomermaanden zitten deze hotels vaak helemaal vol, omdat net als Amsterdam, ook Haarlem inmiddels een zeer populaire stad is onder toeristen. Een hotelkamer boeken in het hartje van de stad heeft een aantal voordelen. Naast de winkeltjes die je door de binnenstad van Haarlem kunt vinden, zijn ook veel musea, bars en andere uitgaansgelegenheden binnen loopafstand bereikbaar, want alles dat met vermaak te maken heeft, is in Haarlem gevestigd in het centrum van de stad. Je hoeft dus geen extra kosten te maken voor bijvoorbeeld het openbaar vervoer, want de meeste toeristische attracties en uitgaansgelegenheden zijn vrijwel altijd op loopafstand van je hotel of pension.

Reserveer altijd op tijd

Een hotelkamer op het laatste moment reserveren kun je natuurlijk altijd proberen, maar daar is eigenlijk geen reden toe. Last minute prijzen voor hotelkamers bestaan eigenlijk niet meer dus je zult door lang te wachten met boeken, nooit echt geld besparen. Ook loop je het risico dat wanneer je een hotelkamer te laat boekt, er geen plek meer is in jouw favoriete hotel en je dus min of meer gedwongen wordt op zoek te gaan naar een ander hotel waar je wellicht wat minder happy mee zult zijn.

Kleine en simpel of ruim en luxe hotelkamer

Soms lijkt het wel alsof de prijs van een kamer gelijk is aan de grootte van een kamer. Toch zijn er in Haarlem heel veel voordelige hotels waar je verrassend grote kamers kunt huren waar je soms zelfs met hele groepen kunt overnachten. Daarnaast zijn er ook luxe hotels waar je een pittige prijs betaalt voor een kamer die eigenlijk niet eens zo heel groot is. Een kleine en simpele hotelkamer is niet altijd voordelig en een grote hotelkamer hoeft niet altijd heel duur te zijn. Veel hangt namelijk af van de andere bijkomende zaken die belangrijk zijn bij het boeken van een hotelkamer. Denk hierbij aan de faciliteiten, maar ook aan bijvoorbeeld zaken als verbinding met het openbaar vervoer, afhaalservice voor het vliegveld of voorzieningen om het ontbijt, de lunch en een avondmaaltijd te bestellen.